Kontaktclose

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne -

Melding

The lodge

AASAAREN NEDRE BED & BREAKFAST

Det er søndag 29. juni – 1862. På skysstasjonen Aasaaren Nedre satt Henrik Ibsen og skrev i dagboka si. «Det er herlige folk på gården», skrev han, og hardnakkede rykter sier også at den godeste dramatikeren forsvant til seters i tre døgn. Om budeia snek seg inn i hans hjerte, nei det vet vi ikke, men at hun fant seg godt til rette i hans dramatikk, det er sikkert. Ibsen var på vandring rundt omkring i Norge for å samle eventyr og sagn, og at mye av bondekulturen festet seg  i hans dikterånd  ser vi i mesterverket «Peer Gynt».

OVERNATTING I 2017

I 2017 står fremdeles huset  som Ibsen var innlosjert i. I «Gamle-Pål-stua» som huset heter, sover våre gjester godt i behagelige senger, etter å ha sittet ved peisen og kjent på roen i slike gamle hus. Fra 1.juni til 1.oktober er vi åpne for overnattinger, og etter en god natts søvn får du selvsagt også en solid frokost.

Etter frokost bør du ta deg tid til å rusle litt i hagen, eller sette deg til rette nede i «syrineinn» med en god bok. Godt gjemt bak ringen av syrinbusker kan man fortape seg i egne tanker, i en god bok eller rett og slett bare nyte ett av de stemningsfulle pusterommene som finnes rundt om på gården.

Vi har tre rom til utleie: Klæva´n, Salen og Gamle-pålstuggu rommet. Førstnevnte er et dobbeltrom som ligger i første etasje, godt gjemt bak den store peisen. Salen var rommet som fint-folk vanligvis fikk, og ligger vendt mot elven i andre etasje. På Salen er det også et lite anneks som en tredje person kan bruke. Det tredje rommet er bruksrommet på i huset, og her har flere generasjoner av familiemedlemmer vært tidvis innlosjert. Med utsikt til hage og skog er dette et rom med mye sjel og god plass.

Hvem var så han «Gamle-Pål»? Jo, familiehistorien sier at Pål levde under Stor-Ofsen i 1789, og at når de andre på gården flyktet til fjells fordi det gikk så mange skred i dalen, så sa bare Pål at «Stugua mi – ho står» – deretter gikk han inn i huset og la seg til å sove bak peisen. Skredet det kom, og feide med seg hele gården på elva. Men det delte seg rett over huset til Pål og gikk på begge sider, mens Pål selv sov sin skjønnhetssøvn. Det er forklaringen på at det i dag bare står igjen dette huset og stabburet – begge datert til å ha vært bygget omkring 1604. Og Pål, ja han passer på huset sitt den dag i dag – det går litt i trappa på natterstider i Gamle-Pål stuggua, og det er både trygt og godt!

 

Pris for overnatting: 490 kr pr. person i dobbeltrom m/frokost.

For bestilling: send en e-post til nedreaasaaren@gmail.com.

Hjemmeside for mer info: www.aasaaren.info

 

nben